خب هر آدم مبتدیی این متن رو بخونه میگه فردا باید سهمو توی منفی رد کرد و الفرار! صف فروش نشه شانس آوردیم! اما کسی که تحلیل سرش میشه میگه بزار یک کم بررسی هم بکنیم ببینیم داستان چیه؟!
همه میدونیم که نرخ اوره حمایتی که حدود تنی 612 هزار تومن بود به تاریخ پیوست و از اول مهرماه نرخ فروش اوره داخلی تنی یک میلیون و هشت هزار تومن محاسبه خواهد شد که این مطلب رو شرکت بارها توی شفاف سازیها اعلام کرده و ما هم توی تاپیک مستنداتشو گذاشتیم. وقتی این خبر اعلام شد همه گفتن اوره سازهایی که بیشترین فروش داخل رو دارن بیشترین تعدیل مثبت رو هم میگیرن که حرف درستی هم هست چون صادرات الان کمی مشکل داره و با تخفیف هم میفروشن اما نکته دقیقاً همینجاست که شپدیس بزرگترین اوره ساز خاورمیانه است و مدیران این شرکت فهمیدن وقتی میتونن داخل کشور با نرخ آزاد بفروشن چرا اصلاً صادر کنه که بخوان تخفیف بدن و کلی هزینه هم تقبل کنن! اینو کی میگه؟ صورت های مالی شرکت روی کدال که بتا سهم بلد نیست بخونه!
خب نمودار بالا که از کدال استخراج شده نشون میده که شرکت بجای صادرات داره تولید رو به داخل می فروشه و از مهرماه به این طرف، فروش داخلش با روندی سریع بیشتر از 19 برابر شده و از حدود 10 تن در مهرماه به بیش از 190 تن در اسفندماه رسیده! حالا نکته کلیدی اینجاست که نرخ های داخل رو همچنان داره همون 612 هزار تومن میزنه! من اومدم در دو حالت نرخ ها رو در جدول زیر گذاشتم و سود شش ماهه رو بر مبنای گزارش سه ماهه خود شرکت برآورد کردم :
خب همونطور که میبینید فروش اسفندماه 422 میلیارد هست و نه 196 میلیارد تومن! و فروش سه ماهه دوم حدود 30 درصد بیشتر از سه ماهه اول هست. سود تخمینی شش ماهه 208 تومن به تحلیل من هست اما بازم چند نکته وجود داره! اول بحث تسعیر ارز شرکته که دلار رو با نرخ 7800 حساب کرده توی صورت های مالیش، درحالیکه چنین نرخی اساساً دیگه وجود نداره و دلار برای نیمه دوم سال در بدترین حالت 10-11 هزار تومن خواهد بود. دوم اینکه سال مالی شرکت شهریورماهه و این یعنی 5.5 ماه دیگه تا انتهای سال مالیش مونده. سوم بحث افزایش ظرفیت تولیدشه و چهارم بحث افزایش نرخ اوره جهانی که داره خیلی آهسته پیش میره. خلاصه بحث اینکه سود این شرکت زیر 500 تومن نیست و با یک نسبت 6 هم باید به 3000 تومن در کمتر از شش ماهه آینده برسه و این یعنی 100 درصد س
سپاس فراوان در این تحلیل به نکات جالبی اشاره کردید.خب هر آدم مبتدیی این متن رو بخونه میگه فردا باید سهمو توی منفی رد کرد و الفرار! صف فروش نشه شانس آوردیم! اما کسی که تحلیل سرش میشه میگه بزار یک کم بررسی هم بکنیم ببینیم داستان چیه؟!
همه میدونیم که نرخ اوره حمایتی که حدود تنی 612 هزار تومن بود به تاریخ پیوست و از اول مهرماه نرخ فروش اوره داخلی تنی یک میلیون و هشت هزار تومن محاسبه خواهد شد که این مطلب رو شرکت بارها توی شفاف سازیها اعلام کرده و ما هم توی تاپیک مستنداتشو گذاشتیم. وقتی این خبر اعلام شد همه گفتن اوره سازهایی که بیشترین فروش داخل رو دارن بیشترین تعدیل مثبت رو هم میگیرن که حرف درستی هم هست چون صادرات الان کمی مشکل داره و با تخفیف هم میفروشن اما نکته دقیقاً همینجاست که شپدیس بزرگترین اوره ساز خاورمیانه است و مدیران این شرکت فهمیدن وقتی میتونن داخل کشور با نرخ آزاد بفروشن چرا اصلاً صادر کنه که بخوان تخفیف بدن و کلی هزینه هم تقبل کنن! اینو کی میگه؟ صورت های مالی شرکت روی کدال که بتا سهم بلد نیست بخونه!
خب نمودار بالا که از کدال استخراج شده نشون میده که شرکت بجای صادرات داره تولید رو به داخل می فروشه و از مهرماه به این طرف، فروش داخلش با روندی سریع بیشتر از 19 برابر شده و از حدود 10 تن در مهرماه به بیش از 190 تن در اسفندماه رسیده! حالا نکته کلیدی اینجاست که نرخ های داخل رو همچنان داره همون 612 هزار تومن میزنه! من اومدم در دو حالت نرخ ها رو در جدول زیر گذاشتم و سود شش ماهه رو بر مبنای گزارش سه ماهه خود شرکت برآورد کردم :
خب همونطور که میبینید فروش اسفندماه 422 میلیارد هست و نه 196 میلیارد تومن! و فروش سه ماهه دوم حدود 30 درصد بیشتر از سه ماهه اول هست. سود تخمینی شش ماهه 208 تومن به تحلیل من هست اما بازم چند نکته وجود داره! اول بحث تسعیر ارز شرکته که دلار رو با نرخ 7800 حساب کرده توی صورت های مالیش، درحالیکه چنین نرخی اساساً دیگه وجود نداره و دلار برای نیمه دوم سال در بدترین حالت 10-11 هزار تومن خواهد بود. دوم اینکه سال مالی شرکت شهریورماهه و این یعنی 5.5 ماه دیگه تا انتهای سال مالیش مونده. سوم بحث افزایش ظرفیت تولیدشه و چهارم بحث افزایش نرخ اوره جهانی که داره خیلی آهسته پیش میره. خلاصه بحث اینکه سود این شرکت زیر 500 تومن نیست و با یک نسبت 6 هم باید به 3000 تومن در کمتر از شش ماهه آینده برسه و این یعنی 100 درصد سود بی دردسر!